Artritis behandeling met medicatie en fysiotherapie in Hilversum

Geplaatst op

Artritis is een ontsteking van het gewricht. Artrose wijst op slijtage van het gewricht wat kan resulteren in ontsteking, daarmee zijn artrose en artritis allebei aandoeningen die te maken hebben met de conditie van het gewricht. Een fysiotherapeut ziet veel patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat. Gewrichten maken hier een deel van uit. Gewrichten kunnen net als een scharnier van een deur geleidelijk aan gaan piepen en trekken. Sommige ontstekingen ontstaan door deze mechanische manier van wrijving andere ontstekingen juist als een autoimmuun reactie. Een defensieve reactie van het lichaam die soms onbedoeld is maar heftige gevolgen kan hebben. In dit artikel schrijven we wat het is en hoe de fysiotherapeut Hilversum bij MoveWell u kan helpen.

Wat is artrose?

Artrose wordt veroorzaakt doordat de gewrichten ouder worden. De gewrichten zijn continue aan het bewegen en slijten daardoor geleidelijk mee. Een goede beweging heeft het juiste effect op het gewricht. Maar een te hoge belasting kan juist slijtende effecten hebben. Dit kan uiteindelijk resulteren in plaatselijk ontsteking ofwel inflammatie genoemd.

Wat kan een fysio doen bij artrose?

Een fysiotherapeut kan de gevolgen van artrose goed behandelen. Hierin wordt er voornamelijk gekeken naar de gevolgen van de slijtage. Beter uitgelegd: als een gewricht slijt wordt de oppervlakte van het gewricht anders. Het gewricht beweegt uiteindelijk moeilijker. Hieronder kan plaatselijk ontsteking ontstaan. Onze fysiotherapeut zijn erin gespecialiseerd om de bewegelijkheid van het gewricht positief weer te bevorderen waardoor de smering verbeterd, de doorbloeding verbeterd en daardoor ook de ontsteking. Uiteindelijk zullen de pijnklachten en stijfheidsklachten dan ook verminderen. Uiteindelijk blijkt fysiotherapie een veel gezondere manier van behandeling te zijn dan medicatie.

Wat is Reumatoïde artritis? Medicatie of fysiotherapie?

Ontstekingsziekten kunnen ook artritis veroorzaken. De meest voorkomende hiervan is reumatoïde artritis. Veel andere aandoeningen, waaronder spondylitis ankylopoetica, artritis psoriatica en lupus, kunnen echter ook gewrichtspijn en -ontsteking veroorzaken. Reuma is een aandoening die resulteert in ontsteking van de gewrichten en de rest van het lichaam aantast. Het kom niet veel voor maar kan grote effecten hebben geschat 1 procent heeft hier last van het komt iets meer voor bij vrouwen en ontstaat veelal tussen de 30 en 40 jaar oud.

Symptomen zijn heviger dan artrose ze komen en gaan. Reumatoïde veroorzaakt hevige gewrichtspijn en zwelling. De gewrichten kunnen rood zijn, warm en gevoelig en mensen kunnen onwel worden.

Behandeling bij de fysiotherapeut is lijkt veel op de behandeling als bij artrose. De ontsteking proberen rust te geven en andere bewegingen juist proberen te verbeteren. Helaas is het bij reuma veelal onvermijdelijk om medicatie te nemen.

Over ons

We informeren je over ADHD in brede zin. Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ adhdmedicatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden